Museum Harley Davidson

september - 2022

Details

Afstand 193 km
Start plaats Appelscha
Eind plaats Appelscha
Aangeboden door Johannes

Omschrijving

Prachtige route naar Raalte om museum Harley Davidson te bezoeken. Een rit van 193 km door mooie omgeving. De unieke collectie Amerikaanse Motorfietsen van Max en Ans Middelbosch heeft onder de naam ‘Amerikaans Motorfiets Museum’ (AMM) op 30 april 2004 de deuren geopend in het Sallandse Raalte. De tentoongestelde collectie biedt een uitgebreid overzicht van de Amerikaanse motorfiets- geschiedenis van begin 1900 tot de jaren ’80 en herbergt prachtige zeldzaamheden. Ontstaan Harley Museum Raalte. Max Middelbosch kocht op zijn 25e samen met zijn vrouw Ans zijn eerste Harley-Davidson een Electra om het internationale karakter en de stijl van de motorfiets. En Harley-rijders droegen stoere kleding die Max beter paste dan zon strak palingpak. Samen met Ans reed hij heel Europa door tot ver achter het ijzeren gordijn. En een passie was geboren. Nadat Max zich ging bezighouden met de antiekhandel en daarvoor over de hele wereld kwam begon de collectie gestaag te groeien. Al snel werd het souterrein onder het huis te krap en kwamen er bezoekers van over de hele wereld om de collectie te bekijken. Daarom werd in 1988 besloten de collectie in een ruimte naast het bedrijf ‘De Drakentoren’ in Zwolle te herbergen. De collectie bestaat momenteel uit +/- 140 Amerikaanse motorfietsen waarvan het grootste deel Harley-Davidson en Indian motorfietsen. Daarnaast zijn onder andere Ace Mabeco Henderson Excelsior Reading Standard Thor Rikuo en Super X vertegenwoordigd. Het museum biedt een overzicht van Amerikaanse motorfietsen van begin 1900 tot de jaren ’80. De motorfiets die nog steeds geproduceerd wordt en waarvan er ook het meest geproduceerd zijn is de Harley-Davidson. Deze motorfiets is dan ook het best vertegenwoordigd in het museum.In het museum is bijvoorbeeld de Indian uit 1911 te vinden waarmee de 10-jarige Willy Wright van de oostkust naar de westkust van Amerika is gereden en daarmee vermeld staat in het Guinness Book of Records.

De openingstijden van het museum zijn: 1 Mei t/m 31 oktober Dinsdag t/m Zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur Zondag en op feestdagen van 13.00 uur tot 17.00 uur Maandag gesloten. 1 november t/m 30 April Vrijdag en Zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur Zondag en feestdagen van 13.00 tot 17.00 uur Maandag t/m Donderdag gesloten. Groepen vanaf 20 pers. op afspraak mogelijk. Kerstdagen en oud en nieuw gesloten.

Misschien ook leuk om te rijden

1 x Opgeslagen

Downloads

Geen account?

Je kunt geen routes downloaden zonder in te loggen, omdat inloggen vereist is voor een betere gebruikerservaring van routes.

Landen