Een kleine route door het mooie Sauerland

Een kleine route door het mooie Sauerland

Route details

Route details
107 km
duur
02:20:00
Startplaats
Eindplaats
Aangeboden door

Omschrijving

Een kleine fijne motortocht door het prachtige Sauerland

Vanaf het bezoekerscentrum Willingen is de eerste halte Schwalefeld. Dan via Rattlar, Ottlar en Stormbruch naar het dorp Heringhausen aan de Diemselsee.

Van daaruit gaat de tocht via Adorf, Giershagen, naar het kleine historische dorp Obermarsberg. Obermarsberg ligt op een bergplateau dat aan drie kanten steil afloopt, een kant leidt naar beneden richting Marsberg.

Een mooie bochtige bosweg leidt naar Essentho en verder naar Fürstenberg. Van daaruit gaat het over de Aabachtalsperre (de 1,8 km² grote Aabachtalsee dient als drinkwaterreservoir) naar Bleiwäsche en verder naar Madfeld.

De serpentines naar beneden richting Bredelar zijn slechts een van de vele kleine hoogtepunten op deze route door het Sauerland.

Op het kruispunt gaat u rechtsaf de B7 op. Boven, op de steengroeve aan de rechterkant, zie je twee gigantische stalen steengroeven.

Na nog eens 5 km op de B7 gaat u linksaf de Rösenbecker Straße op en volgt u de borden richting Messinghausen. Om bij het ontmoetingspunt voor fietsers in Kemper te komen, houdt u na ongeveer 1,8 km een kleine smalle weg aan die naar het ontmoetingspunt voor fietsers leidt.

Gesterkt kunt u nu door de dorpen Hoppecke, Messinghausen, Beringhausen, Padberg naar Helminghausen rijden, het dorp aan de voet van de gigantische 42 meter hoge barrièremuur.

Laat de barrièremuur links liggen en u bereikt het beroemde ontmoetingspunt voor motorrijders Fährhaus. Verder langs de Diemselsee passeert u Bontkirchen en keert u terug naar het startpunt in Willingen.

Komt onder andere door:
Willingen

Misschien ook leuk om te rijden

Reacties

© 2012 - 2022 Pixel Monsters - Motorroutes.nl vormt samen met o.a grootverzet.nl Pixel Monsters