TomTom RIDER 410

TomTom RIDER 410

De opvolger van de 400

De TomTom RIDER 410 bouwt voort op het succes van de TomTom Rider 400, die uitkwam in februari 2015. De 410 beschikt over een aantal nieuwe functionaliteiten, zoals Lifetime Wereldkaarten, compatibiliteit met TomTom MyDrive en rondritten plannen.

"Nu we tien jaar navigatiesystemen voor motorrijders maken, is het geweldig om een speciale editie van de TomTom RIDER te lanceren", zegt Corinne Vigreux, medeoprichter en managing director van TomTom Consumer. "Naast functies waar motorrijders ons om hebben gevraagd, zoals routeplanning via MyDrive, gegevensuitwisseling via bluetooth en handsfree bellen, leveren we het systeem met honderd van Europa's spannendste routes vooraf geïnstalleerd. Bij het ontwikkelen van de TomTom RIDER 410 hebben we ons net als altijd gefocust op het creëren van een innovatieve interface voor een prachtige, simpele gebruikerservaring. Alles wat je hoeft te doen, is beslissen hoe spannend je rit moet worden."

Motorrijders kunnen met de RIDER 410 de meest opwindende kronkelroutes vinden en de saaie rechte stukken vermijden, door te selecteren op route. Er kunnen drie niveaus kronkelroutes en heuvelachtige routes worden geselecteerd. Daarnaast kan de gebruiker nieuwe routes ontdekken door simpelweg op de kaart een omgeving en een startpunt te selecteren en een rondrit te plannen.

Routeplanning met TomTom MyDrive

Nieuw aan de TomTom RIDER 410 is de mogelijkheid om met TomTom MyDrive de perfecte trip te plannen voordat je vertrekt. Gebruikers kunnen zich laten inspireren door de kennis van andere motorrijders en hun eigen avontuurlijke routes creëren en via MyDrive naar de RIDER 410 uploaden.

Andere functies

De RIDER 410 beschikt ook over de mogelijkheid om het apparaat een kwartslag te draaien voor staande weergave, waarbij meer van de weg te zien is. Gebruikers krijgen via een bluetooth-aansluiting in hun helm de gesproken instructies en kunnen via het apparaat ook hun telefoon beantwoorden zonder hun ogen van de weg te halen. De TomTom RIDER 410 wordt ook geleverd met gratis Lifetime TomTom Traffic verkeersinformatie en Lifetime TomTom Flitsers. Bovendien heeft het apparaat een waterproof scherm, dat direct reageert op aanraking met een handschoen.

De nieuwe TomTom RIDER Great Rider Edition is verkwijgbaar in de winkel en online vanaf 8 april 2016 in twee versies. De TomTom Rider 410 (€ 399) en de TomTom Rider 410 Premium Pack (€ 499), die wordt geleverd met een automount, anti-diefstaloplossing en draagtas.

Related Posts