Nieuwe site online (V2)

Nieuwe site online (V2)

Naar lang knutselen is het zo ver.

Ten eerste wil ik alle bezoekers bedanken, zonder jullie was het allemaal niet nodig geweest. Ik hoop dat jullie met de nieuwe site ook nog in grote getalen langs komen.

Waarom een nieuwe site
Ik vond het vorige design niet meer bij deze tijd passen. De site is nu veel frisser en werkt ook beter op de verschillende schermen. Ook achter de schermen is heel veel veranderd dit was nodig om de groei aan te blijven kunnen. En om in de toekomst nieuwe functies toe te voegen. Dit was op de oude site niet mogelijk of veel meer werk. Merkten ook door de groei van de afgelopen jaren de site te klein werd en lastig te onderhouden. De site is begonnen met 20 routes en nu zitten we op moment van schrijven op 299.

Wat is er nieuw in V2.0
Het design is natuurlijk vernieuwd mocht je het nog niet opgevallen zijn. Ik hoop dat het beter is geworden. Het design zal zo als ze dat met een mooi woord noemen responsive moeten zijn. Hier is nog wel wat werk aan zal in de loop van de maanden helemaal geoptimaliseerd worden.

Er is iets meer nadruk op nieuws gelegd, dit wil niet zegen dat we een nieuws site gaan worden. Toen ik begon was het heel weinig tot geen nieuws en merk toch dat het er bij hoort en jullie het leuk vinden. Maar was heel beperkt met de oude site. De nieuwe site is hier beter in, en wordt ook nog beter.

Routes zoeken is iets anders geworden, maar wel veel bij het oude gebleven. In mijn ogen is het overzichtelijker geworden. En ook hier kan ik in de toekomst meer functies bijvoegen. Het heet nu ook routes in het menu. Vond het beter passen dan zoeken.

Badges bij routes, dit gedeelte is helemaal nieuw en zal in de loop van het seizoen beter zichtbaar worden. Het idee is dat er routes meer worden benadrukt. En je zo nog beter een leuke route kan vinden. Een aantal voorbeelden van badges kunnen zijn, groene route, dijkroute, gecontroleerde route, culinaire route enz. De badges zijn de groene pijlen bij de routes afgeleid van het logo. Provincies is nagenoeg het zelfde gebleven qua functionaliteit.

Ook is het mogelijk om op nieuwsberichten je mening te geven en een discussie te starten.

Toekomst plannen
Deze lijst staat niet in volgorde van uitvoering of prioriteit.
- Nieuwe routes online, ik heb een achterstand opgelopen die ik eerst ga weg werken en nieuwe routes zijn welkom.
- Uitgebreid testen van de website op tablets en telefoons
- Meer zoekmogelijkheden, zo als zoeken op navigatiesysteem en badges
- Toertochten en nuttige plaatsten dit staat al heel lang op het lijstje, maar met de fundering van de nieuwe site moet het toch een keer van de grond komen.
- En nog veel meer

Bugs
Ik verwacht hier een daar nog wat bugs, als jullie er 1 tegen komen hoor ik het graag. Dan kan ik hem proberen te maken. Zelf zal ik er ook zo veel mogelijk proberen op te sporen. Helaas blijkt uit de praktijk dat het bijna onmogelijk is om ze allemaal te vinden. (vooral in mijn 1tje)

Related Posts