VIRB X en VIRB XE

VIRB X en VIRB XE

Garmin International heeft de nieuwe generatie HD action camera’s aangekondigd, de VIRB X en VIRB XE.

De VIRB X en VIRB XE zijn compact en geschikt voor het opnemen van prachtige hoge resolutie groothoek- beelden. De nieuwe vormgeving biedt meer montage-mogelijkheden en met een waterdichtheid tot 50 meter is er geen aparte beschermende case nodig om onder water te kunnen filmen, wat de camera nog meer geschikt maakt voor robuust gebruik.

De VIRB X en XE bieden verbeterde video- en audio- mogelijkheden en zorgen samen met de G-Metrix™ functies voor een totaal nieuwe gebruikerservaring die voorheen niet beschikbaar was voor action cams. G-Metrix™ gebruikt een veelvoud van ingebouwde sensoren en draadloze opties om data vast te leggen zoals snelheid, hartslag en G-krachten en presenteert deze gegevens als een animatielaag over het opgenomen beeld, waardoor een unieke kijkervaring wordt geboden. Met Garmin’s gratis software kunnen gebruikers hun avonturen met vele details vastleggen waardoor heel eenvoudig overtuigende video’s kunnen worden gemaakt.

G-Metrix™ werkt naadloos samen met de verschillende Garmin producten, ongeacht de activiteit. Of gebruikers nu hun gebruikte krachten willen analyseren met behulp van Vector data, willen laten zien hoeveel G-krachten ze te verduren kregen tijdens een acrobatische vlucht, willen weten hoeveel verticale meters een afdaling in de poedersneeuw bedroeg met behulp van de Garmin Fenix 3 of de accelaratie en topsnelheid willen zien op een racetrack. G-metrix™ maakt de VIRB X en XE tot de ultieme action camera’s.

“Met het nieuwe design, verbeterde opnamemogelijkheden, ingebouwde sensoren en de introductie van G-Metrix™, zijn de VIRB X en XE een enorme stap voorwaarts in de evolutie van action camera’s voor zowel consumenten als professionals” zegt Dennis Herremans, product manager van Garmin. “We zijn ongelofelijk trots en blij dat wij deze camera’s mogen introduceren waarmee gebruikers niet alleen een video kunnen delen, maar ook hoe ver, hoe snel en hoe spectaculair hun avonturen echt zijn.”

Ontworpen voor actie De VIRB XE is ontworpen voor het opnemen van professioneel HD beeld op 1440p/30fps en 1080p/60fps met super slow motion, beeldstabilisatie en verschillende zoomniveaus. De VIRB X schiet frisse HD beelden in 1080p/30fps en 720p/60fps met slow-motion en zoom opties. Met de sensor voor stilstaand beeld kunnen beide VIRB versies scherpe foto’s of series foto’s maken met een kwaliteit tot 12 Mb per foto. Daarnaast beschikt de VIRB XE over een Pro Mode waarin handmatig aanpassingen kunnen worden gedaan zoals witbalans, scherpte controle, kleurprofiel controle, ISO begrenzing en belichting.

De VIRB X en XE zijn gemaakt om de zwaarste omstandigheden te weerstaan en zijn beiden dan ook waterdicht tot 50 meter waardoor je geen aparte beschermende case nodig hebt. Door de hydrofobe vlakke lens zijn onderwater-opnames kristalhelder, terwijl overgangen in en uit het water geen druppels op de lens achter laten. Het nieuwe model is ook voorzien van een nieuwe microfoon voor extreem duidelijk geluid, zelfs onder water. Daarnaast zijn de VIRB action cams voorzien van Bluetooth Audio voor connectiviteit met Bluetooth headsets of microfoons.

G-Metrix™ gebruikt de, door de verschillende ingebouwde en aangesloten sensoren, verzamelde actiedata om de video te voorzien van meer opwinding en emotie. Zo gebruikt G-Metrix™ de hoog gevoelige GPS, versnellingsmeter en gyroscoop alsmede andere compatible apparaten en accessoires zoals een hartslagmeter, het Garmin Fenix 3 sporthorloge of de Garmin Vector vermogensmeter om alle bewegingen in realtime vast te leggen. Daarnaast zijn de VIRB X en XE compatible met Bluetooth OBD (On-Board diagnostics) tools om zo voertuiginformatie zoals snelheid, toerental en de stand van het gaspedaal te kunnen bekijken.

Door de ingebouwde Wi-Fi kunnen de VIRB X en XE gekoppeld worden aan smartphones en tablets. Met VIRB Mobile kunnen gebruikers een live stream van hun opname bekijken, maar ook meerdere camera’s bedienen, opnames bekijken en zelfs snel G-metrix™ data toevoegen aan deze opnames. Het is makkelijker dan ooit tevoren om video’s te uploaden en te delen. Als de VIRB verbonden is met VIRB Mobile, kun je je camera nooit kwijt raken dankzij de VIRB tracking mogelijkheid, die de laatste bekende positie van de VIRB vastlegt, zodat je deze eenvoudig terug kunt vinden.

Compact en makkelijk in gebruik Een 2,5cm hoog contrast-display zorgt er voor dat je precies ziet wat je opneemt en door de grote bedieningsknop kunnen gebruikers de VIRB met slechts één beweging in- en uitschakelen. Je kunt ook op ieder gewenst moment een foto maken, zelfs als je aan het opnemen bent.

Door gebruik te maken van verwijderbare en oplaadbare batterijen hebben de VIRB X en XE een opnametijd tot maar liefst 2 uur. Beelden en data worden opgeslagen op een micro SD kaart. Beide VIRB action camera's zijn voorzien van weerbestendige oplaadcontacten, zodat ze te allen tijde kunnen worden opgeladen, ook onderweg.

Eenvoudig Editen VIRB Edit, Garmin's gratis desktop editing software, genereert automatisch geweldige video's met daarin de G-Metrix™ data die direct gedeeld kunnen worden. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om handmatig hun video's aan te passen en bijvoorbeeld te voorzien van G-Metrix™ data en muziek. Door gebruik te maken van de GPS datum en tijd bij iedere opname kan VIRB Edit automatisch beeld van meerdere camera’s samenvoegen tot een prachtig geheel. De VIRB Mobile app kan ook worden gebruikt om snel beelden samen te voegen op smartphone of tablet. Deze beelden kunnen vervolgens weer direct worden gedeeld.

De VIRB X en XE zijn te koop vanaf juni 2015. De VIRB X heeft een verkoopprijs van € 299,- en de VIRB XE heeft een verkoopprijs van € 399,-.

Related Posts