Motopia 2014 op moederdag

Motopia 2014 op moederdag

Het motor evenement Motopia gaat ook in 2014 plaats vinden op het DRU Industriepark in Ulft. Dit jaar valt Motopia op Moederdag: zondag 11 mei. Het evenement zal een aantal nieuwe onderdelen kennen, waaronder de verkiezing ‘Mama Motopia’.

MOTOPIA is uniek in zijn vorm en opzet: een samensmelting van klassiek, retro en modern op een droomlocatie: het DRU Industriepark, een voormalige ijzergieterij aan de Oude IJssel in Ulft (30min van Arnhem). Het gehele DRU Terrein kent 7 monumentale gebouwen, een grote event weide en heeft een totale oppervlakte van 25 hectare.

Het hart van MOTOPIA wordt gevormd door de SSP Hal: een industriële hal van 5000m2, die onderdak biedt aan een bijzondere collectie motorfietsen. Daarnaast vindt de bezoeker hier een concours ‘d’ elegance, een custom beursprimeur en een breed aanbod van onderdelen, kleding & lifestyle.

Het buitenterrein van het DRU Industriepark vormt het decor voor alle soorten en maten motorfietsen van clubs en bezoekers. Op de event weide zal een crossbaan worden ingericht met diverse demonstraties. Het totale terrein biedt plaats aan zo’n 5000 motoren. De eerste editie in 2013 was een succes, waarna de organisatie heeft besloten om ook dit jaar een editie te organiseren: “We hebben bewust gekozen voor moederdag: de vrouwelijke motorrijder krijgt extra aandacht dit jaar, onder andere door de verkiezing “Mama Motopia”, voor de leukste motormoeder van 2014.

Het recept blijft verder ongewijzigd: “De kracht van Motopia is de samensmelting tussen een beurs, evenement en festival. Daarnaast krijgen alle soorten tweewielers een podium: zowel choppers, brommers en scooters als race- en cross motoren. Ook de nu al legendarische crossweide is erbij: onder de naam Motopia Grand Prix Cross vinden er de hele dag door cross wedstrijden plaats. We hopen dat we ook dit jaar weer vele motorliefhebbers naar de DRU krijgen!”

In 2013 trok het evenement 3500 bezoekers. Alle informatie voor bezoeker en exposant is terug te vinden op de website www.motopia.nl. Tickets bedragen € 7,50 (online) of € 10 (kassa). Alle motorfietsen parkeren gratis op het DRU Industriepark.

Related Posts