Wat kunnen toerbanden?

Wat kunnen toerbanden?

Weet jij eigenlijk wel welke band geschikt is voor jouw rijstijl?

De keuze van de juiste motorbanden wordt al te vaak onderschat. Slechts wanneer de banden perfect bij de rijgewoontes van de bestuurder passen, is een veilige hantering gegarandeerd. De persoonlijke eisen zijn bij eenieder verschillend en daarom cruciaal voor de juiste beslissing bij de volgende bandenwissel. Is de grip het belangrijkst, of wil men vooral, dat de banden lang meegaan? Toerbanden zijn veelzijdig en kunnen dankzij hun speciale eigenschappen voor vele motorrijders een ideale oplossing bieden.

Verre reizen belasten elk type motorband! Ze worden voortdurend met verschillende wegverhoudingen geconfronteerd en moeten daarbij steeds goede rijeigenschappen bieden. Toerbanden hebben het voordeel, dat ze uiterst lang meegaan en ook in de bochten een goede grip behouden. Deze eigenschappen maken hen tot een ideale begeleider voor de volgende tocht door de alpen.

Als men lange afstanden aflegt, is de passende motorband vanzelfsprekend uiterst belangrijk. Zeker op reis, als het weer plots omslaat, moeten ze ook tegen aquaplaning beschermen. Dankzij de buitengewone hechting van toerbanden is ook bij natte of gladde wegen voor een korte remweg gezorgd.

De keuze van de passende motorband mag niet uitsluitend volgens het model getroffen worden. Als men naar de aanbevelingen van de verschillende bandenfabrikanten kijkt, valt op, dat deze soms heel ver uit elkaar gaan. Voor de sportmotor Suzuki GSXR 1000 K6 heeft het Japanse Bridgestone alleen drie erg verschillende bandentypen in aanbod - sporttoer, supersport- en hypersportbanden. Hier wordt duidelijk, dat men het best volgens de eigen eisen en rijgewoontes naar nieuwe banden zoekt. Is men met de sportmotor vaak langer onderweg, dan kiest men het best voor sporttoerbanden, aangezien deze door hun versterkte karkas niet snel verslijten en ook prima met een hogere last overweg kunnen. Ze zijn dus de perfecte combinatie tussen sportief rijgedrag en gering slijtage.

Voor meer informatie over de beste motorbanden, kan men het best bij Tirendo of Autobanden 365 terecht.

Related Posts