Ontdek Denemarken met de motor

Ontdek Denemarken met de motor

In lijstjes met favoriete vakantielanden voor motortrips wordt Denemarken zelden genoemd.

Dat is vreemd omdat Denemarken een groen en afwisselend glooiend en uitgestrekt landschap heeft. De route richting Kopenhagen met schitterende hoge bruggen is een aanrader, net als de terugweg via Funen en Jutland.

Motor, auto, fiets of benenwagen: Denemarken is ideaal

Natuurlijk moeten er altijd even wat dingetjes geregeld worden voor een trip in het land dat zich prima leent voor auto- en motorliefhebbers, fietsers of wandelaars. Je kunt, afhankelijk van je vervoer bijvoorbeeld eerst je motor-, auto- of fietsverzekering vergelijken om geld uit te sparen voor leukere dingen tijdens je reis. Houd er overigens rekening mee dat je er in Kronen betaalt, verder zijn er wat betreft papierwerk geen noemenswaardige verschillen met Nederland (op het moment dat de coronacrisis voorbij is).

Via Groningen en Hamburg naar de veerboot bij Puttgarden

Via de provincie Groningen, ook een fijne pleisterplaats natuurlijk, gaat het richting Bremen en Hamburg. Vervolgens neem je de veerboot bij Puttgarden. Bestel een bakje koffie en geniet van het uitzicht! Met een uurtje ben je op Deense bodem: Lolland. Een toepasselijke naam omdat je hier al lekker in de stemming raakt. Rijd eventueel naar het meest oostelijke eiland Møn om de krijtrotsen van Møns Klint te bezichtigen!

Design in Kopenhagen

Hierna steek je via enkele imposante bruggen het water over en ben je op Zeeland (Sjælland), het eiland waar Kopenhagen ligt in al haar schoonheid. Hier neem je een paar dagen de tijd om te genieten van het Deense stadsleven: het design springt je overal in het oog, evenals de mensen zelf. Soms lijkt het alsof je regelrecht op de catwalk bent beland, met al die symmetrische modellengezichten met hoge jukbeenderen. Verder is het prettig winkelen in Kopenhagen, bezoek je pretpark Tivoli en bewonder je het majestueuze treinstation, alsmede het beeldje van De Kleine Zeemeermin. Kijk af en toe zeker ook omhoog voor de kleurrijke gevels!

Funen en Jutland

Na Kopenhagen neem je weer plaats op het zadel, richting Grote Beltbrug. Hier betaal je weliswaar tol, maar dat is het dubbel en dwars waard! Na zo’n zes kilometer bevind je je op het eiland Funen: hier vind je veel natuurpracht, kastelen, musea en uiteraard de niet te missen stad Odense. Tot voor kort de stad waar handbalster Tess Wester actief was, maar bovenal de geboorteplek van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Zijn geboortehuis is ingericht als museum. Over Jutland rijd je weer richting Nederland, maar niet zonder de nodige dingen gezien te hebben. De steden Aarhus en Aalborg zijn bijvoorbeeld het bezoeken waard, en wellicht ben je nieuwsgierig naar Legoland of wil je je een dagje in het Vikingentijdperk wanen in het Ribe VikingeCenter. Denemarken met de motor, het gaat sowieso een onvergetelijke trip worden!

 

 

Related Posts