Check deze plaatsen op je route door Toscane

Check deze plaatsen op je route door Toscane

Welke steden pik je mee?

Een tocht met de motor door het knalgroene heuvellandschap van Toscane is al een belevenis op zich natuurlijk, maar 's avonds wil je toch ook op de mooiste plekken neerstrijken voor de maaltijd. En wellicht wat cultuur meepikken. Dat is in Italië heel goed mogelijk omdat - in normale tijden - winkels langer open zijn en het dus 's avonds overal gezellig is. Welke steden pik je mee?

Alvast dingen regelen verhoogt de voorpret

We zien er allemaal naar uit, de (motor)tripjes die we hopelijk snel weer gaan maken. In afwachting van nieuwe avonturen kun je voor je komende vakantie al een aantal dingen regelen. Zo kun je je motor zelf nalopen (of naar de garage brengen), wellicht wat nieuwe motorkleding aanschaffen en sites opzoeken waar je motor- en autoverzekeringen nog eens kunt vergelijken. Het verhoogt de voorpret op wat komen gaat!

Pisa: die toren wil je afvinken!

Dan je route in Toscane. Je kunt bijvoorbeeld dit rondje doen en daarvan nu en dan afwijken om een stad(je) te bezichtigen. Zo kom je in het begin te dicht in de buurt van Pisa om niet met de beroemde toren op de foto te gaan. Bovendien heeft Pisa meer te bieden: het hele gebied rondom de toren, prachtige winkelstraten, achteraf steegjes waar je lokale lekkernijen scoort en dan zijn er nog de botanische tuinen. Tip: ga niet vlakbij de toren van Pisa op het terras zitten, hier is alles een stuk duurder.

Het mooiste plein ter wereld in Siena

Het Piazza del Campo in Siena wordt door menig globetrotter het mooiste plein ter wereld genoemd. Hier wordt jaarlijks de palio, een historische paardenrace, gehouden. Dit spectaculaire tafereel is te zien in de James Bond-film Quantum of Solace, die hier deels is opgenomen. Verdwaal in de straatjes vol horeca, boetiekjes en ambachtelijke winkeltjes. Zoals veel Etruskische steden is Siena op een heuvel gebouwd en dat levert overal schitterende uitzichten op. Even buiten de stad vind je veel supermarkten, sla hier proviand voor onderweg in.

Een 'gewoon' Toscaans plaatsje

Op het meest zuidoostelijke punt van de route ligt Colle di Val d'Elsa, een plaatsje dat niet direct associaties op zal roepen. Maar dat maakt dit stadje juist zo leuk! Het ligt deels op een heuvel. Middenin deze heuvel is een lift gebouwd die je omhoog, naar het oudere stadsdeel brengt. Beneden begeef je je in het Toscaanse leven, met de weekmarkt op vrijdag als echte aanrader. Weinig toeristen hier, wel veel te zien. Want, zoals schrijver Ilja Leonard Pfeijffer opmerkte tijdens Zomergasten: in Italië hoef je het theater niet in, je ziet het overal op straat.

Related Posts