Vertrouwde kilometers met de TomTom rider 550

Vertrouwde kilometers met de TomTom rider 550

Of word ik verrast met toch wat nieuws?

Aansluiting was in mijn geval heel simpel, precies dezelfde aansluiting als de 400 die al aangesloten was op mijn motor. Voor wie dit nog niet heeft. Alles wordt bevestigd via Ram Mounts en er worden kabels meegeleverd om de TomTom van stroom te voorzien. Goed zelf te doen maar mocht je twijfelen kan de dealer altijd wel even helpen natuurlijk.

Eerste 100 kilometers

Voor deze test ben ik in de buurt gebleven, bekend terrein voor mij zodat ik goed kon kijken naar de verschillen en wat er nieuw was. Mijn conclusie: ik heb niks kunnen ontdekken qua interface en routebegeleiding (als er mensen zijn die wel wat weten dat anders is, laat het achter in de comments). Met betrekking tot bediening voelt die, zoals in de eerste review ook al aangegeven, een stuk sneller en reageert die beter. Ook met handschoenen aan. Het is geen wereld van verschil, maar wel merkbaar.

Headset

De TomTom Rider 550 heb ik gekoppeld met mijn Sena headset zo dat ik ook de routebegeleiding kon gebruiken en kon telefoneren met de TomTom. Dit werkt goed, de begeleiding is duidelijk. Wanneer de TomTom 2 dingen achter elkaar moet zeggen, klinkt het 2e deel harder. Dit zou aan de instellingen kunnen liggen, dit kon ik niet vinden. Persoonlijk vind ik dit zwaar irritant. En wanneer er een flitser komt is een piepje in je oor altijd fijn.

Bellen gaat goed via de TomTom, het opnemen dan. Want al rijdend door je telefoonboek moeten bladeren is beetje lastig. Zo belde ik al een keer de verkeerde Thuis en kreeg ik mijn moeder aan de lijn in plaats van de vrouw. Aangezien mijn helm niet zo heel stil is, kwam ik er pas thuis achter dat ik tegen de verkeerde had gezegd dat ik bijna thuis was.

Eindconclusie naar een paar ritjes

De TomTom Rider 550 is zeker een goed en degelijk apparaat, wat voor de meeste motorrijders zeker voldoet. Wifi maakt het makkelijker om te updaten en routes er op te zetten. Stuk sneller als zijn voorganger met een beter scherm, maakt het een allemansvriend. Koppel hem met je headset en je hoort duidelijk routebegeleiding.

Is het de upgrade waard?

Heb je nog een werkende TomTom rider 400 of nieuwer, waar je nog over te spreken ben. Zeg ik nee sla dit model over. Ben je het geklooi met kabeltjes, sd-kaartjes beu of heb je nog geen navigatie, dan is dit zeker een aanrader. De adviesprijs is 400 euro maar het loont zeker om even rond te kijken, ze zijn vaak in de aanbieding.

 

Related Posts