Voldoende batterij voor je navigatie op de motor

Voldoende batterij voor je navigatie op de motor

De batterij van je telefoon gaat soms sneller leeg dan je had verwacht.

En hoe jammer zou het zijn als je daardoor niet je mooie motorrit kunt afmaken!
Daarom enkele oplossingen die je kunt gebruiken zodat je batterij vol genoeg blijft.

 

Powerbank

Handige oplossing voor de motorritten waarbij je enkele pauzes inlast. Met een volle powerbank kun je je telefoon opladen, terwijl je ondertussen even de benen strekt of een broodje eet.

Naast dat een powerbank handig is om mee te nemen (past vrijwel in elke jaszak of opbergtas) is het ook handig om te delen met mede-rijders die ook last hebben van een vrijwel lege batterij / accu. En er zijn ook powerbanks beschikbaar waarmee je meerdere telefoons tegelijk kunt opladen.

Let er wel op dat je de powerbank een dag voor de motorrit helemaal oplaadt, zodat je eenmaal onderweg niet voor verrassingen komt te staan.

 

USB-lader

Een andere oplossing is er door middel van een USB-lader. Je bent wat meer tijd kwijt met het aansluiten van de lader op je motor, maar daarna heb je er meer profijt van in vergelijking met een powerbank. Nooit meer pauzes nodig om je mobiel op te laden, maar lekker doorrijden en stoppen wanneer je wilt.

Voor de niet technische-mensen onder ons, de motorzaak bij je op de hoek zal je ongetwijfeld kunnen helpen met het aansluiten.

 

Mobiel zonnepaneel

Dat is een oplossing waar niet iedereen aan denkt! Oke, het is ook niet de meest praktische oplossing van deze drie, maar we willen je het toch niet onthouden.

Er is namelijk een lichtgewicht mobiel zonnepaneel verkrijgbaar waarmee je telefoons, tablets en digitale camera’s kunt opladen. 

Met de meegeleverde karabijnhaken kun je het zonnepaneel aan je rugtas bevestigen en zo overal mee naartoe nemen.

Ons advies is uiteraard om een USB-lader aan te sluiten op je motor. Je kunt het uitbesteden of zelf doen, eenmaal gedaan hoef je jezelf niet meer af te vragen of je genoeg batterij zult hebben.

Related Posts