Motorweekend Groningen

Motorweekend Groningen

Verrassend genieten in eigen land.

Wanneer je met je motorvrienden een weekendje motorrijden gaat plannen, is dit niet de eerste omgeving waar je aan denkt. Wij in eerste instantie ook niet. Maar we zijn aangenaam verrast door wat Groningen te bieden heeft.

Opstart problemen op vrijdag

Volgens onze planning zouden we vrijdagavond om 18uur vertrekken, we hadden een rit van bijna 3uur voor de boeg. Dan waren we mooi om 21uur in het hotel. Helemaal klaar om te vertrekken en na wat controles op de dag, bleken mijn startproblemen iets groter. De accu bleek het weer niet te doen. Hij was aan de slechte kant en met zo’n lange rit voor de boeg zou hij wel vol raken en nog even door kunnen tot na de winterstop.  Startkabels uit de schuur en dan aan de rit beginnen. Een nieuwe accu kon ik toch nergens meer vandaan toveren.

De rit naar het hotel verliep zonder problemen. Zelfs na een stop bij het benzinestation startte hij weer als vanouds. Niks aan de hand zou je zeggen. Maar na het inchecken bij het hotel, moesten we nog een klein stukje naar de parkeerplaats en opnieuw startproblemen, hij startte met veel moeite.

Motors op de parkeerplaats gezet tassen eraf en slot er om heen. Morgen maar weer zien, er zat een motorzaak op ongeveer 1 kilometer van het hotel. Dat zijn zorgen voor morgen, we hadden wel een biertje verdient.

Opstart problemen op vrijdag

Hotel

We verbleven bij brouw hotel Parkzicht. Als bierliefhebbers klonk dit ons perfect in de oren. Het hotel was gelegen midden in het centrum van Veendam ongeveer 35 km vanaf Groningen. 

Snel de tassen op de kamer gooien, motorpak uit en naar het Grand-Café. Natuurlijk wilde we de huisgebrouwen biertjes proeven.

Het hotel was prima! Ruime kamer, smakelijk ontbijt. Een nadeel, de motoren konden niet overdekt staan. Wel op de eigen parkeerplaats van het hotel.

Uitwaaien op zaterdag

We begonnen met wat lichte mist in ons hoofd (de biertjes smaakte iets te goed), maar na vette spek en een eitje trok dat al snel op. Nu was het moment aangebroken, de Honda zal uitgerust genoeg zijn om te starten. Had voor de zekerheid even de motorzaak gebeld of ze een accu op voorraad hadden, dan kon de accu vervangen worden. Elke stop weer met samengeknepen billen of we wel of niet verder kunnen, leek me ook niet prettig. Ik denk dat het zijn laatste sprankeltje energie nog was, maar de vonk sprong over en de honda was tot leven.

Snel een andere accu er in laten zetten zodat we, met een gerust hart, aan de hoofdroute van dit weekend konden beginnen. Het weer was niet super, het waaide best wel hard en af en toe een bui.

De hoofdroute was Humsterland een route van 166 km helemaal naar de kust. Een leuke afwisselende route met mooie stuurweggetjes door het open landschap, maar ook bochten draaien door het bos. Om ineens weer uit te komen in een leuk klein dorpje. Onze eerste stop was bij Hammingh gelegen in Garnwerd aan het water. Dit mooie monumentale pand met groot terras is een leuke stop om even wat te drinken.

Hammingh

Onze lunchstop was bij ‘t Zielhoes waar we echt even konden uitwaaien op de dijk. Ook hier begon het weer net te regen toen de serveerster met ons broodje bal aan kwam. Hoeveel geluk kun je hebben.

Bal gehakt

Hierna zijn we via de route terug naar het hotel gereden waar we rond 15uur aankwamen. Even op het terras wat gedronken en besloten dat we toch nog wel zin hadden in meer kilometers.

We hadden nog een route van 103 km op de navigatie gezet, just in case. Brugje Scheemda was de titel.

Deze route vonden wij persoonlijk wat minder, veel rechte N wegen. Na de eetstop in het pittoreske Termunterzijl vonden we het wat leuker worden. Maar bleven ons afvragen waar de titel van de route op sloeg. We hadden al wat bruggen gezien, maar nog niks echt bijzonders. Tot we ineens uit het niets bij de brug van Scheemda uitkwamen. Ik vertel niks, wanneer je eroverheen gaat weet om welke brug het gaat.

Na een tocht van 300 kilometer, een broodje bal en een vleesschotel hadden we natuurlijk weer een biertje verdiend.

Terug reis

Was niet veel bijzonders een klein stukje binnendoor, om de laatste 200 km snelweg te pakken.

Conclusie

Wij zijn aangenaam verrast door Groningen! Misschien niet het eerste waar je aan denk om een weekend of langer te gaan rijden met de motor. Maar zeker de moeite waard om te doen.

Brouw hotel Parkzicht is een perfect basis om Groningen te verkennen, met grotere steden zoals Assen en Groningen in de buurt. Ook starten er veel routes in de omgeving.

Related Posts