Motorkleding dragen, waarom en is het verplicht?

Motorkleding dragen, waarom en is het verplicht?

Alles wat je moet weten over het dragen van motorkleding

Motorkleding is speciale kleding dat gemaakt is voor motorrijders. Motorkleding is verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en modellen. Zo heb je onder andere: motorjassen, regenkleding, motorbroeken, 1-delige en 2-delige motorpakken, motorhandschoenen, motorlaarzen, onderkleding en nog veel meer.

Wij vertellen hieronder waarom het verstandig is om motorkleding te dragen en of het verplicht is. Ben je op zoek naar hoogwaardige motorkleding voor een lage prijs? Op Motorkledingstore.nl vind je een zeer uitgebreid assortiment aan motorkleding.

Waarom motorkleding dragen?

Er zijn een groot aantal redenen te bedenken waarom je altijd motorkleding moet dragen als je op de motor stapt om een ritje te maken. Wij hebben de drie belangrijkste redenen om motorkleding te dragen op een rijtje gezet.

Bescherming

De voornaamste en belangrijkste reden om motorkleding te dragen is de bescherming bij een ongeval. Een ongeval zit in een klein hoekje. Zodra je met de motor een ongeval krijgt, is de kans zeer groot dat je over het asfalt gaat glijden. Normale kleding is binnen één seconde weggesleten, vervolgens is je huid aan de beurt. Motorkleding biedt goede bescherming bij het glijden over asfalt.

Opvallend

Als motorrijder ben je natuurlijk enorm kwetsbaar. Het is dus erg belangrijk dat je goed opvalt bij andere weggebruikers. Wanneer andere weggebruikers je beter zien, dan is de kans op een ongeval kleiner. Motorkleding is vaak voorzien van de juiste reflectie, wat ervoor zorgt dat je altijd zichtbaar bent.

Comfortabel

Wanneer je met normale kleding gaat rijden gaat dit binnen no-time schuren en trekken. Dit is absoluut niet comfortabel en het leidt je ook nog eens af van het rijden. De juiste motorkleding zorgt voor een hoog draagcomfort.

Is motorkleding verplicht?

Volgens de wet is motorkleding niet verplicht. Het enige wat verplicht is bij het rijden van motor is een ECE 22.05 goedgekeurde motorhelm. Tijdens een motorhelm kopen is het dus belangrijk dat deze ECE 22.05 gekeurd is en comfortabel zit.

Ondanks dat motorkleding wettelijk niet verplicht is, raden wij het altijd aan om motorkleding te dragen. Als motorrijder ben je gewoon enorm kwetsbaar en zit een ongeluk in een klein hoekje. Draag daarom altijd beschermende motorkleding.

 

Related Posts