Versie 2.5

Versie 2.5

Eindelijk is het zo ver.

Na heel de winter mezelf opgesloten te hebben achter een pc of laptop, is hij nu eindelijk af. De grote 2017 update van motorroutes.
Maar wat is er nu anders en wat gaan jullie er van merken. In deze blog probeer ik alle veranderingen en verbeteringen te benoemen.


Home pagina

Op deze pagina is qua content niet heel veel veranderd. Alleen het uitgelicht nieuws is weg, ik merkte dat het vaak dubbele berichten waren die ook bovenin al stonden.


Wel zijn nu op de homepagina de laatste toegevoegde nuttige plaatsen te vinden.


Nieuws

De indeling van de nieuwsberichten is iets veranderd waardoor het hopelijk beter leest. En een stuk overzichtelijker is geworden. Waar de site eerst volledige focus had op routes, krijgen nu ook de nieuwsberichten steeds meer aandacht. Vandaar deze verandering.


Routes

Hier is redelijk wat veranderd. Zo krijg je nu niet meer een de route te zien als je er op staat bij het zoeken. Dit ging heel goed met een paar routes maar de site wordt te groot om dit goed te blijven ondersteunen. Er komt nog een alternatief voor, maar die ben ik nog aan het verzinnen. Het voordeel is wel dat dit onderdeel een stuk sneller is geworden.


Ook slaat die eindelijk je zoekopdracht op in de URL. Dit heeft als voordeel dat als je terug navigeert in je browser je niet je zoekopdracht opnieuw hoeft in te voeren. En je kan het natuurlijk delen met vrienden.


Bij de detailpagina van de route is de indeling anders zoals een grotere kaart. En er is een sectie bij gekomen, zo kan je nu op de kaart zien welke nuttige plaatsen er in de buurt liggen en langs welke nuttige plaatsen je allemaal rijdt. Zo kan je nog beter jouw reis voorbereiden.


Ook zijn de downloads veranderd, nu heb je de mogelijkheid om een route + track of alleen een track te downloaden. Dit is op het moment van schrijven nog niet voor alle routes, maar dit komt nog. Voor oudere routes of die nog niet omgezet zijn is er altijd het GDB bestand beschikbaar en het losse track bestand.


Nuttige plaatsen

Dit is toch de grootste verandering van deze update. (Eerlijk gezegd was dit de reden van de update)


Op de kaart kun je zoeken naar een nuttige plaats. Nu kun je zoeken op cafés, hotels of campings en de optie of dat ze nu open zijn of niet. In de toekomst kan hier nog meer bij komen. Wacht even jullie feedback af, die natuurlijk altijd welkom is.


Bij de detailpagina zie je alle belangrijke informatie over deze nuttige plaats en zie je meteen welke routes langs deze plaats komen.

Hier kun je ook reacties achterlaten, zodat andere motorrijders precies weten wat ze te wachten staan of wat de specialiteit is.


Ook heb je de mogelijkheid om nuttige plaatsen aan te melden, zodat jouw favoriete plekje ook gevonden wordt door de collega motorrijders. Hiervoor is een betaalde variant en een gratis variant voor meer informatie kun je op de aanmeldpagina terecht of natuurlijk een mailtje sturen.


Uploads

Eindelijk online, het stond al een jaartje of 2 op de planning. Maar het kwam er telkens niet van. Nu dat het af is, hoop ik dat het makkelijker is om een route in te sturen en dat er nog meer routes online komen.


Achter de schermen

Hier is heel veel veranderd, de database is vanaf de grond opnieuw opgebouwd. Daardoor is de structuur een stuk beter geworden en makkelijker te onderhouden voor mij.
Ook biedt dit mij mogelijkheden tot verdere groei van de website en andere nieuwe functies.


Tot slot

Ik heb natuurlijk heel wat uren gestoken in de nieuwe versie. Maar een foutje is menselijk dus heb je een bugje gevonden of is er iets niet naar wens. Laat het weten met jullie feedback, daar wordt de site alleen maar beter van.

Related Posts