De Hessen grenstour

februari - 2020

Details

Afstand 163 km
Start plaats Medebach
Eind plaats Medebach
Aangeboden door Albert Schuurman

Omschrijving

Een mooie tocht met veel stukken over kleinere wegen door bosrijke gebieden en kleine dorpjes in het historische grensgebied.
De 164 km lange grensrit tussen de Duitse provincies voert over kronkelende stukken en kleine, goede wegen over de Hessische grens door de Medebachbaai naar de Edersee. Tip: Een omweg naar de Edersee met Burg Waldeck (bij het ontmoetingspunt van de grote stuwdam).
Het loopt door de Hessische Frankenberg (historische grensstad met een stadhuis met 10 torens) en leidt door kleine dorpjes terug naar het Sauerland naar Hallenberg (historische stadskern rond de voormalige burcht die de territoriale grenzen van het hertogdom Westfalen versterkte). De reis gaat ook dit keer weer over de grens naar het Wittgensteiner Land naar Bad Berleburg. Van daaruit gaat het weer omhoog naar Neuastenberg (kartbaan bij het Dorint Hotel), langs het Postwiese skigebied via Züschen, ten noorden voorbij Hallenberg naar Medebach.

Misschien ook leuk om te rijden

1 x Opgeslagen

Downloads

Geen account?

Je kunt geen routes downloaden zonder in te loggen, omdat inloggen vereist is voor een betere gebruikerservaring van routes.

Landen