Weet jij ook niet welke scooterverzekering je moet kiezen?

Weet jij ook niet welke scooterverzekering je moet kiezen?

We moeten in het leven voortdurend keuzes maken en het is niet verwonderlijk dat je soms even niet weet wat je nou eigenlijk moet kiezen.

 Dat geldt zeker voor wanneer je een scooterverzekering moet afsluiten. Dit is iets wat je niet dagelijks doet en de kans is daarom ook groot dat je niet precies weet was een scooterverzekering passend bij jou is. Om licht in het duisternis te brengen, zetten wij hier graag uiteen wat je moet weten en doen om een goede verzekering af te sluiten. Bovendien laten wij je ook zien waar je moet zijn om deze polis vandaag nog af te sluiten. Zo heb je er gelijk weer een zorg minder bij en kun je vanavond nog goed verzekerd de weg op.

Kiezen wat bij je scooter past

Niet zelden kijken mensen alleen maar naar de hoogte van hun toekomstige maandpremie wanneer zij een scooterverzekering gaan afsluiten. Dat het financiële plaatje meespeelt, snappen wij, maar het is niet de beste strategie om een verzekering af te sluiten. Je moet namelijk kijken naar wat het beste bij jouw voertuig past. De leeftijd van je bromfiets of scooter is hierbij het beste uitgangspunt. Heb je een nieuw voertuig gekocht, dan is een all-risk verzekering de beste keus. Is je scooter twee tot vier jaar oud? Kies dan voor de WA+ Beperkt Casco verzekering. Is je bromfiets ouder dan vier jaar? Dan heb je genoeg aan een basis WA-verzekering. Let wel, iedere goedkopere variant dekt minder kosten. Vanzelfsprekend dekt de all-risk optie alles, de basis WA-verzekering dekt alleen de schade die jij anderen verkeersdeelnemers hebt toegebracht. Het spreekt voor zich dat hoe meer risico’s je indekt, hoe meer je betaalt. Echter, bij nieuwe scooters kan dit altijd uit, dus bespaar nooit op je verzekering omdat je anders het risico loopt om scheef verzekerd te zijn.

Wil je extra’s toevoegen?

Je kunt er altijd voor kiezen om aanvullende verzekeringen aan je pakket toe te voegen. Met deze extra’s kun je meer profijt halen uit je verzekering. Denk bijvoorbeeld aan de pechhulpverzekering. Deze optie is geliefd onder mensen die niet overvallen willen worden door pech. Houdt je scooter of bromfiets er ineens mee op, dan kun je je verzekeraar bellen om te zorgen dat je alsnog op de plek van bestemming aankomt. Zo voorkom je dat jij kilometers moet lopen of een dure taxi moet betalen. Je verzekeringsmaatschappij zorgt dat alles in goede banen geleid wordt. Zo zijn er meerdere handige verzekeringen die je kunt toevoegen. Hoe meer je toevoegt, hoe meer voordeel je pakt.

Sluit je polis vandaag nog af

Je kunt je polis vandaag nog afsluiten als je wilt. Ga je voor de bromfietsverzekering Univé, dan kun je via de site van deze verzekeringsmaatschappij, de mogelijkheden bekijken, je polis berekenen en extra verzekeringen toevoegen. Goed om te weten: je kunt korting op je premie krijgen wanneer je vele jaren schadeloos blijft rijden. Zo heb je een goede verzekering die in de loop der jaren alleen maar voordeliger wordt.

samenwerking met Univé

Related Posts