Motorroutes op je telefoon

Motorroutes op je telefoon

Je hebt wellicht al wat tijd doorgebracht op onze website en al veel leuke motorroutes gezien die je wil gaan rijden. Maar hoe krijg je eigenlijk deze routes op je telefoon zodat je makkelijk kunt navigeren?

De eerste stap is het downloaden van de route. Bij elke route die we op de website hebben staan, heb je de mogelijkheid om onder Downloads een Track te downloaden, oftewel een gpx-bestand.


De tweede stap is het importeren van dit bestand in een app waarmee je de route kunt tonen en laten navigeren. Je kunt hiervoor gebruik maken van drie apps die we verder zullen toelichten: OsmAnd, Rever en TomTom Go Mobile.

OsmAnd

Deze gratis app maakt gebruik van de uitstekende en wereldwijde kaarten van OpenStreetMaps. De belangrijkste functies werken offline, dus je hebt geen internetverbinding nodig tijdens het navigeren.

Na het downloaden en installeren van de app, is het eigenlijk heel eenvoudig om de route te importeren die je hebt gedownload van motorroutes.net. Zorg er wel voor dat je het gpx-bestand van deze route hebt gedownload op je telefoon.

De reviews zijn over het algemeen erg goed en uit eigen ervaring is het inderdaad een prima app.

Google Play

App Store

Rever

Deze app was ons nog niet zo heel bekend, maar is erg leuk om als vriendengroep te gebruiken. Het leuke van deze app is namelijk dat je Rever-vrienden de routes die je gereden hebt, kunnen zien. Dus wanneer je een route hebt gedownload van Motorroutes.net en je wilt die route aanbevelen bij vrienden, dan is dat erg handig.

Ook deze app is offline te gebruiken en is gratis. De app heeft geen standaard-routes van Nederland, maar dat is natuurlijk geen probleem voor ons ;)

Over het algemeen zijn ook de beoordelingen van deze app positief. Het enige minpuntje wat we hebben is dat je de route die je wilt rijden, niet in de app kunt uploaden.

Na het downloaden van de app en het aanmaken van een gratis account, moet je het gpx-bestand van de route importeren via je internetbrowser. Dit kan helaas niet via de app zelf. Na het importeren van het bestand, kun de in de app de route ophalen en kan het toeren beginnen!

Google Play

App Store

TomTom Go Mobile

Wellicht de bekendste app van de drie. En de kans is dus groot dat je deze app al hebt en een account hebt aangemaakt. Dat is mooi want je hebt een account nodig om de route op je mobiel te krijgen. Net als bij Rever kan dit helaas niet rechtstreeks vanuit de app zelf.

Net als bij de vorige twee apps kun je offline gebruik maken van de kaarten, deze worden regelmatig geactualiseerd.

Over het algemeen heeft de app goede beoordelingen, maar ook weer net als bij Rever is het jammer dat je het gpx-bestand van de route die je wilt rijden, niet rechtstreeks vanuit de app kunt importeren. Je zult moeten inloggen in MyDrive Connect om de route op te slaan en vervolgens te selecteren in de app.

Google Play

App Store

 

We hopen met deze blog je op weg te hebben geholpen om op een eenvoudige manier onze motorroutes op je telefoon te krijgen.

Uiteraard zijn we erg benieuwd welke andere apps er nog meer worden gebruikt door jullie!

Related Posts