Kurvenspaß gereden door Anne Bikergirl

Kurvenspaß gereden door Anne Bikergirl

Als vervend motorrijder zijn wij altijd in voor een mooie bochtige partij.

Geen weg te smal, geen bocht te lang. Het allermooiste van de ronkende tweewieler, is toch wel de kunst van het bochten rijden. De Lekdijk hebben wij in ons achtertuin liggen, waardoor wij altijd opzoek zijn naar meer, betere en lekkere bochten. Naast dat het uitzicht in ons kikkerlandje adembenemend is, en wij nooit uitgekeken zullen raken van de mooie plekken die ons land heeft, zijn wij al wel snel verveeld met het scala aan bochten in onze omgeving. Het is ook daarom dat wij regelmatig de tassen op de motoren binden, en de bochten van onze Oosterburen eens gaan bekijken.

Dit keer zaten wij voor vier dagen in een Gasthaus midden in de Moezel in Duitsland. Geheel voorbereidt met onze TomTom rider 450 gingen wij heerlijk een lang weekend Pasen vieren op de motor in Duitsland. Heerlijker kan het haast niet. Totdat we de kans kregen om met de locals te rijden. De zoons van onze gastvrouw reden beide motoren en lieten ons hele mooie bochten rijden in en rondom de Moezelstreek. Kortom, een hele dag genieten.

Wij hadden zelf al bedacht om een route van motorroutes.nl te gaan uitproberen. Hoe kon de route ‘Kurvenspaß’ de rit van de locals überhaupt nog overtreffen? Maar benieuwd als we waren, stapte wij op onze betrouwbare Japanners en gooide de TomTom aan. Binnen een handomdraai zat de route van de site op de navigatie en maakte wij ons klaar voor een plezierig dagje. Bochten plezier, welteverstaan.

En een plezier dat we gehad hebben! Er kwam geen eind aan de bochten. Er kwam geen eind aan de verschillende prachtige landschappen. Er kwam geen eind aan de hoogteverschillen. Rustige wegen, geen stoplichten en drempels. Het ene prachtige dorpje uit, het andere prachtige dorpje in. Wat wil je nog meer?!

Ondanks dat de route dateert uit 2014, klopte alles. De nieuwe TomTom pikt alles op en zonder enige problemen konden we overal doorheen rijden. Omdat wij met Pasen op de motor zaten, en ons buurland nogal katholiek is, hadden wij wel moeite met een restaurant te vinden die geopend was. Ondanks dat kleinigheidje was het niet alleen plezierig, maar hebben we ook ultiem genoten. Wát een landschap. Wát een bochten. Wát een route! Zeker aan te raden voor de rijders die weleens over de grens rijden. En ja, deze route kon de route van de dag ervoor ook overtreffen. Geweldig genoten!

Related Posts