Motorroutes slechtweer update 2.0

Motorroutes slechtweer update 2.0

Weer een hoop verbeteringen op motorroutes.net

Nu het wat minder weer is heb ik mooi tijd om wat grotere verbeteringen te doen aan de website. In dit item bespreek ik de veranderingen en waarom ik ze heb doorgevoerd. Natuurlijk hebben jullie dit te danken aan alle leuke berichten en routes, dit geeft mij de motivatie om verder te bouwen aan de website.

Algemeen

De footer is een stuk kleiner en minder opvallend geworden. Ook zijn er een een aantal onderdelen van het menu naar de footer verplaatst, dit heeft ook het voordeel dat het menu rustiger en minder vol oogt.

Op een aantal pagina’s is er rechts in het scherm een knop bijgekomen, deze is te gebruiken om terug naar boven te scrollen. Zo kan je toch nog snel navigeren op de website.

Het menu in de mobiele versie is verbeterd en het grote logo is verdwenen, deze staat nu subtiel in de menubalk. Dit geeft meer ruimte voor de content.

De Homepagina

Deze pagina staat alweer een tijdje online. Door het toevoegen van grotere en betere foto’s vind ik het overzichtelijker en heeft het een professionelere uitstraling. De sociale media links staan nu rechtsboven in de sidebalk, zo vallen ze beter op.

Ook bevat die sidebalk nu een overzicht van de aankomende toertochten en komt er binnenkort een Hall of Fame van route uploaders.

De zoekpagina

Hier is zijn de meeste verandering aan doorgevoerd, ik ergerde me hier al langere tijd aan. Nu is de kaart op volledig scherm en staan de filters links op het scherm. Deze kan je ook inklappen om meer ruimte te creëren.

Maar het mooiste is toch dat de routes nu gegroepeerd worden als ze dichter bij elkaar staan. Dit heb ik gedaan omdat er steeds meer routes online komen en ook veel op dezelfde plek. Het kon dan voorkomen dat je een aantal routes niet kon zien of er niet op kon klikken. Dit hoop ik hier mee te hebben opgelost.

Het limiet van 50 routes is daarom ook vervallen. Als je nu op de route klikt, komt er een foto van de route en extra informatie. Als je een icoon aanklikt met meerdere routes dan kan je er doorheen bladeren. Vind je de route interessant dan kun je op de titel klikken en dan ga je naar de detailpagina.

Doordat er veel nieuwe technieken zijn gebruikt en ik niet weet of dat op elke pc, laptop, tablet en telefoon werkt. Heb ik besloten om voor nu nog even een switch te houden om terug te gaan naar de oude versie.

Feedback en complimentjes

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden, feedback, bugs en complimentjes zijn natuurlijk altijd welkom. Mocht er iets niet werken of denk je dat iets beter kan, hoor ik het natuurlijk graag. Maar natuurlijk mag je ook gewoon reageren om te laten weten hoe blij je met de verbeterde website bent.

Related Posts