10 routes uit het hoge noorden van Nederland.

10 routes uit het hoge noorden van Nederland.

10 zorgvuldig uit gezochte ritten.

Van uit het hoge noorden bieden we jullie als motor liefhebbers 10 mooie routes aan, zijn zorgvuldig uit gezochte ritten. De routes uit Friesland zijn van verschillende lengtes van af 120 km tot 200 km. Uit Drenthe 4 routes van af 90 km tot 200 km. Wat kan je zoal verwachten ten eerste 10 mooie routes door 2 prachtige Provinciën, Friesland allom bekend om zijn vele water wegen maar ook als  fiets provincie, maar we gaan natuurlijk over wegen waar we van kunnen genieten als motor rijders.

 

Bonifatius 2017

start in Dokkum gaat door noordelijk Friesland en Groningen,over prachtige binnenwegen voor de liefhebbers van bochtige wegen is dit een mooie rit.

 

Door openlandschapen Friesland deel 2

Deze route gaat door noord west Friesland in deze route is zo veel mogelijk als het kon de Slachtedijk meegenomen,een kleine geschiedenis over de Slachtedijk is een aaneenschakeling van vroegere grillige verlopende polderdijkjes.mooi stuurwerk over deze weggetjes.

 

Havensteden route

Deze door de ANWB bewegwijzerde route begint in Harlingen richting zuid Friesland zo wel langs IJsselmeer,richting Oudemirdum waar het weekends altijd lekker druk en gezellige is geliefde rustplek onder de motorrijders.

 

Elfmerenrit 2017 (Kort) / Elfmerenrit 2017 (Lang)

200 km en de korte versie van 150 km uitgeschreven door MTC Noord te Joure, Route gaat ruim om de meren van Friesland en ook door het mooie landschap van Friesland een mooi rit over binnen wegen waar onder mooie slinger weggetjes.

 

Om de meren tocht 2016

Deze route gaat lang's en om de friese meren.

 

Drenthe op zijn mooist

route die de mooiste plekjes van Drenthe laat zien, veel bos en heide, en kleine weggetjes,rit gaat ook door het mooie gezellige Dwingeloo en Diever en niet te vergeten Appelscha wie is daar nou niet geweest worden veel bezocht door motorrijders vanwege de vele gezellige terrassen.

 

Drenthe Overijssel tocht

door 2 provinciën is de moeite waard route gaat door het Drentsche land naar de kop van Overijsel waar we via de oude Zuiderzeedijk via het nationale park de Weerribben weer terugkeren naar de westhoek van Drenthe om vandaar uit de route naar Schoonoord weer op te pakken. Afwisselende route met bossen en weidse vergezichten en met prima stuurwerk.

 

Hunebeddenrit 2017

Deze gaat door noordelijk Drenthe en zoals de naam van de route al vermeld langs hunebedden waar Drenthe om bekend is stop eens bij een hunebed en denk eens hoe in hemels naam hebben ze dat vroeger voor mekaar gekregen.

 

Hondsrug

Zoals de naam al zegt over de Drentse Hondsrug.Op sommige punten op de flanken van de hondsrug, heeft u een mooi uitzicht over het lager gelegen land.U komt door plaatsen als b.v. Rolde, Emmen en Borger. De route voort voornamelijk over rustige landweggetjes en door de staatsbossen van Drenthe.

Related Posts