Verwarmde handschoenen

Verwarmde handschoenen

Natuurlijk alleen voor de doorrijders.

Aangezien het nu al een stuk is afgekoeld, maar je eigenlijk nog heerlijk motor kan rijden. Vond ik het toch eens tijd om een stukje te maken over verwarmde handschoenen. Aangezien ik zelf een echte mooi weer rijder ben, heb ik dus de hulp ingeschakeld van motorkledingcenter om dit stukje te schrijven.

Waarom geen gewone winter handschoenen.

Dit gaat ook prima tot op een bepaalde hoogte. Vanaf 5 graden of kouder krijg je met gewone warme winterhandschoenen ook gewoon koude handen. Vooral bij ritjes langer dan een half uur. Of als je gewoon last hebt van koude handen is dit een perfect alternatief.

De verschillen in verwarmde handschoenen.

In grote lijnen zijn er drie soorten verwarmde motorhandschoenen:

- Verwarmde handschoenen die op de motor worden aangesloten Voordeel: Onbeperkt rijplezier en altijd klaar voor gebruik.
Nadeel: Er moet de eerste keer even wat aan de motor gesleuteld worden.

- Verwarmde handschoenen die op een losse accu werken Voordeel: handig in gebruik je kan zo weg rijden.
Nadeel: beperkt rijplezier accu's raken leeg.

- Hybride verwarmde handschoenen die op beide werken Voordeel: de 2 voordelen van bovenstaande opties.
Nadeel: duurder in aanschaf.

De meest praktische handschoen is de hybride versie, aangezien je met deze handschoen de keuze hebt of je de motoraccu of een losse accu wilt gebruiken. Het voordeel van losse accu's is dat je voor het rijden geen kabels hoeft aan te sluiten en dat je zo weg kan rijden. Het voordeel van de motoraccu daarentegen is dat de stroomtoevoer onbeperkt is. Wanneer je lang en vaak op de motor zit kan het handiger zijn om de handschoenen aan te sluiten op de motor zodat je nooit zonder lege accu's kan komen te zitten.

Hoelang een losse accu mee gaat kan per merk een beetje verschillen. Gemiddeld genomen kan er van de volgende duur uit worden gegaan:

- Stand van 100% ongeveer 1,5 uur
- Stand van 66% ongeveer 2,5 uur
- stand van 33% ongeveer 4 uur

Verwarmde handschoenen zal je waarschijnlijk niet vaak op de volle 100% gebruiken. De meeste zullen de tweede stand (66%) gebruiken, omdat dit voor de meeste mensen genoeg is om de handen warm te houden. Heb je het snel koud en zijn de omstandigheden echt erbarmelijk dan kan de 100% stand nog een redmiddel zijn.

Hoe werken ze nu eigenlijk?

Om je handen gelijkmatig warm te houden loopt er een roestvrijstalen verwarmingsdraad door de verwarmde handschoenen heen. Dit verwarmingsdraad is niet te voelen en wordt gebruikt bij vrijwel alle verwarmde motorhandschoenen. Het voordeel van deze constructie is dat de gehele hand wordt verwarmd, de verwarmingsdraad loopt namelijk over de hele hand heen. Omdat weersomstandigheden constant veranderen en kou een relatief begrip is, zijn er verschillende warmtestanden aangebracht. Bijna alle verwarmde handschoenen zijn instelbaar zodat je zelf kan bepalen hoe warm de handschoenen moeten worden.

Related Posts