Uitsmijter, alcoholvrij bier en gezellige stops 2016

Uitsmijter, alcoholvrij bier en gezellige stops 2016

Het jaar nog niet voorbij toch al lijstjes.

Officieel is het jaar nog niet voorbij, maar vond het toch al tijd voor dit lijstje. Ik heb dit jaar heel veel leuke, lekkere en mooie dingen mogen ontdekken. En waarschijnlijk heb ik dit al met jullie gedeeld op sociale media maar voor iedereen die het gemist heeft, hier nog een overzicht.

Uitsmijters

Motorrijden en uitsmijters eten gaat in mijn ogen perfect samen. Heerlijk stukje rijden lekkere uitsmijter eten en dan weer een stukje terug. Met al die kilometers door Nederland en België heb ik al veel uitsmijters mogen eten, hier onder mijn top 3.

1. en ferme ûtsmijters (http://www.indenbockenreyder.nl/)

en ferme ûtsmijters

Dit is en blijft 1 van mijn favoriete plekken om een uitsmijter te eten. Het gezellige in den bockenreyder, gelegen midden in de bossen van Esbeek, heeft in mijn ogen 1 van de, dan wel niet de lekkerste uitsmijters van Nederland. Het concept is simpel je kiest hoeveel eieren je wilt 2,3 of 5 eieren. Wat je wilt kaas, spek, ham of allemaal.

(en heb van horen zegen dat het zelfs mogelijk is om 10 eieren te kiezen)


2. Uitsmijter Roovertsche leij (http://roovertscheleij.nl/)

Op de valreep kon die nog mee, stond al lang in mijn lijstje om hier een uitsmijter te eten maar het kwam er maar niet van. En wat blijkt nu, ik had er veel eerder naar toe moeten rijden. Wat smaakte deze uitsmijter lekker. Eerst een dikke boerenboterham, walhoeve ham en de kaas van Mathijssen, met daarop 3 gebakken scharreleieren.

3. Uitsmijter Buitenlust (http://www.buitenlust-amerongen.nl/)

Uitsmijter Buitenlust

Dit was een nieuwe ontdekking dit jaar en moet eerlijk toegeven hij staat ook meteen in de top 3. Deze heerlijke uitsmijter op een lekker dikke snee brood. Smaakte goed naar al die dijkwegen die er in de buurt liggen. Perfect terrasje voor de motorrijder die ook van lekker eten houdt.

Alcoholvrij bier

Ik ben een bier liefhebber, maar natuurlijk niet onder het rijden en daarom ben ik sinds dit jaar alcoholvrij gaan drinken onder het rijden. Op de 1 of andere manier drinkt het net iets gezelliger dan een watertje. Zal wel tussen de oren zitten.

Ik heb geen echte top 3 van de biertjes die we op hebben, smaakte ze eigenlijk allemaal wel redelijk. De Radlers komen nog het meest in de buurt van de met alcohol variant. En lessen de dorst erg goed. De café's beginnen ook steeds meer keus te krijgen in alcohol vrij bier, wat ik een positief iets vind. Want alcohol en verkeer gaan gewoon niet samen. Volgend jaar hier dus ook gewoon een top 3 van.

Overige aanvulling op de verbranden Kcal

Mocht je nu niet van uitsmijters houden en toch al die verbranden Kcal onderweg willen aanvullen. Want wees nu eerlijk motorrijden is gewoon top sport.

Steppegras (http://www.steppegras.com/)

Steppegras

Dit zijn hele dunne frietjes met in het midden van heel de berg steppegras zit een lekker stuk vlees. Dit is ook bijna het enigste wat ze daar verkopen maar lekker dat het is. Ik heb 2x geprobeerd om alles op te krijgen maar heb steeds gefaald. Zeker een aanrader om eens te gaan eten.

Stoofpotje van het wilde zwijn(http://inhetwildezwijn.nl/)

Hier gingen we eigenlijk naar toe om een uitsmijter te eten. Maar door wat wegomleggingen en afsluiting door evenementen kwamen we te laat aan voor de lunch kaart. Dus moesten we een alternatief zoeken. Dat werd het stoofpotje. Geen verkeerde keus, smaakte ook heerlijk. We moeten dus nog een keer terug om een uitsmijter te proberen.

Overige heerlijke plekken voor een stop

Natuurlijk eten we niet bij elke stop, soms drinken we ook alleen wat. En de ontdekkingen van dit jaar waren toch benedensas in De Heen bij dit heerlijk afgelegen huiskamercafé, om het zo maar te noemen, kan je heerlijk op het terras zitten en genieten van de rust.

Maar vergeet ook niet het paviljoen houtse meer in Den hout, bij dit aan het houtse meer gelegen restaurant kan je heerlijk genieten aan het water. In de Zomer staan de barbecues aan, prima plek voor een stop.

Natuurlijk zijn dit niet alle leuke en mooie plekken in Nederland, er zijn er zoveel maar je moet ze even weten te vinden. Heb je nog tips of wil je jouw ontdekking delen. Laat het achter in de reacties.

Related Posts