Brasserie de VOC

  • Deel via

Welkom bij Brasserie de VOC
Een brasserie met een geheel eigen verhaal. Aan de Marine achtergrond van Dennis en Patty Brok, heeft de brasserie haar naam te danken. Wanneer je eenmaal hebt gevaren,  laat de zee je nooit meer los. Aldus Patty en Dennis.  Deze tijd heeft hen dan ook geïnspireerd bij het samenstellen van het interieur en een deel van de decoratie hebben ze zelfs persoonlijk gebruikt in hun tijd bij de Marine.

Na jaren achterstallig onderhoud is het pand aan de Slimstraat in Udenhout eerst grondig verbouwd voordat het de naam VOC waardig was.   De VOC heeft een geheel eigen uitstraling en daar zijn Patty en Dennis maar wat trots op!  Daarnaast beginnen Patty’s niet te versmaden spare-ribs al naam te verkrijgen in de nabije en wijde omtrek.
Bij de verbouwing is er ook gekozen voor duurzame materialen. Denk bijvoorbeeld aan ledlampen en verbeterde isolatie. Door nu ook bewuste keuzes te maken  betreffende leveranciers voor hun producten zetten ze langzaam maar zeker steeds meer stappen richting een  duurzame toekomst. De bewuste keuze voor Gulpener draagt bij aan duurzaamheid doordat de brouwer een sterke band heeft met zijn omgeving. Daarom brouwen ze bier met water uit eigen bronnen, gebruiken hop uit de eigen hop tuin en komt de gerst van boeren uit de regio.
De koffieprut wordt bewaard zodat hier weer champignons op gekweekt kunnen worden en er wordt zoveel mogelijk lokaal ingekocht.  Op de fiets naar de bakker is dan ook geen uitzondering. En de kaasboer zit gelukkig om de hoek. Kortom meewerken aan een betere wereld vinden ze bij de VOC belangrijk.
Wees welkom, kijk rond en geniet van de vele bijzondere spullen die er in het pand staan. En de open indeling biedt natuurlijk een leuk kijkje in de keuken van Patty!

Lekker borrelen!
Patty en Dennis zijn allebei enorme bourgondische snoepers, het hoeft niet ingewikkeld te zijn als het maar lekker is. Samen delen en zo heel veel  verschillende dingen kunnen proeven, doen ze dan ook graag.  Zo kwamen ze op het idee van ‘de Plankies’! Niet alleen een knipoog naar de scheepsuitdrukking  ‘0ver de plank lopen’ maar ook naar de vele borrelplanken die aan de Mediterrane kust te vinden zijn. Schuif aan en kom lekker snoepen!  

Met een ruime keuze aan speciaal bieren, verschillende goede wijnen en diverse whisky’s, kan het bij de VOC niet anders dan het gezelligste borrel uurtje van de week te worden. Zin in wat anders dan een borrel bij je Plankie? Geen probleem, we maken zelf onze ijsthee, hebben verse muntthee of wanneer het koud is… wat denk je van een lekkere warme chocomel met echte Callebaut chocolade?

Contact gegevens

Brasserie de VOC
Slimstraat 82
5071 EM Udenhout
Nederland

Openingstijden

Maandag 17:00 - 21:00
Dinsdag Gesloten
Woensdag 12:00 - 22:00
Donderdag 12:00 - 22:00
Vrijdag 12:00 - 22:00
Zaterdag 12:00 - 22:00
Zondag 10:00 - 22:00

Motorroutes

Reacties

© 2012 - 2021 Pixel Monsters - Motorroutes.nl vormt samen met o.a grootverzet.nl Pixel Monsters